• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Βιο-Τσινγκ (Bio-Ching)

Το Βιο-Τσινγκ είναι η ένωση της μοντέρνας ψευδοεπιστήμης των βιορυθμών και του αρχαίου δεισιδαιμονικού μυστικισμού του Ι Τσινγκ (I Ching). Το βιο-τσινγκ δημιουργήθηκε από τους Roderic Sorrell, D.D. και Amy Max Sorrell, D.D, που περιγράφουν τους εαυτούς τους στα δίδυμα site τους ως "θεραπευτές". Οι Sorrell χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή που βγάζει κάτι από το Ι Τσινγκ για κάθε ένα από τους 512 βιορυθμικούς συνδυασμούς του συστήματος τους. Με λίγα λόγια, προσέθεσαν ένα ηλεκτρονικό κουλουράκι τύχης ( με αντιστοίχου επιπέδου σοφίες) στο βιορυθμικό διάγραμμα.

Προετοιμάστηκαν για τη μεγάλη τους ανακάλυψη ζώντας σε ένα σπίτι-βάρκα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο για πολλά χρόνια, "δειγματοληπτόντας την κεντρική New Age αγορά που είναι η Καλιφόρνια". Εκεί έμαθαν για "τους ενεργειακούς μεσημβρινούς του βελονισμού, τη δύναμη του μασάζ Ρόλφινγκ" και τις "εσωτερικές πρακτικές του Ταοϊστικού διαλογισμού". Μελέτησαν τη "βοτανοθεραπεία" και " ήρθαν σε επαφή με τις καινούργιες αναδυόμενες ηλεκτρονικές προσεγγίσεις του μυαλού: την ηχητική και οπτική διέγερση των κυμάτων άλφα, βήτα, θήτα και δέλτα του εγκεφάλου και τη βιοανάδραση". Επιπλέον έγιναν και Ρέϊκι μάστερς.

Οι Sorrell περιγράφουν τους εαυτούς τους ως παραληρηματικά χαρούμενους και σε ειρήνη με τον κόσμο, στο καινούργιο τους σπίτι της Αλήθειας ή των Συνεπειών, στο Νέο Μεξικό. Θέλουν να σας κάνουν και εσάς χαρούμενους και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε εσωτερική ηρεμία ή να διορθώσουν οποιαδήποτε φυσική ή πνευματική ανεπάρκεια έχετε. Έτσι, προσφέρουν ιδιωτικά ησυχαστήρια ( για τουλάχιστον 3 μέρες) για ζευγάρια, συνεργάτες και φίλους για 250$ ανά ημέρα ανά άτομο. Μαζί με την πνευματική καθοδήγηση, σας παρέχουν τροφή και στέγη γι'αυτή την τιμή. Για 500$ επιπλέον μπορείτε να πάτε για 3 μέρες στο σπίτι-βάρκα που έχουν σε μια κοντινή λίμνη. Αν βρεθείτε εκεί, ρωτήστε τους για την ένωση του νερού με το ρέϊκι με σκοπό την καινούργια θεραπεία του υδρο-ρέϊκι ( aqua-reiki ). Ρωτήστε τους για το "μηχάνημα ήχων και φωτών" αλλά και για τη "μηχανή βιοανάδρασης" και τις "υποσυνειδησιακές κασσέτες" τους.

Το βιο-τσινγκ θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως folie a deux deux.*


Το folie a deux είναι η παρουσία της ίδιας αυταπάτης σε δυο άτομα που σχετίζονται στενά μεταξύ τους. Όταν τα παραπλανημένα άτομα ενώνουν δυο αυταπάτες για να δημιουργήσουν μια καινούργια, τότε έχουμε το κλασσικό folie a deux deux.

 

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα