• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Καβαλαριανή φιλοσοφία

Η καβαλαριανή φιλοσοφία (ΚΦ) ήταν η φαεινή ιδέα του κ. Alfred J . Parker. Μετά το θάνατο του κ. Parker το 1964, οι Καβαλαριανοί έχοντας την έδρα τους στο Βανκούβερ, καθοδηγούνται από τον Ivon Shearing ο οποίος καταδικάστηκε το 1997 σε 5 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση διαφόρων κοριτσιών εφηβικής ηλικίας μέσα σε διάστημα 25 χρόνων. Καταδικάστηκε για δύο υποθέσεις βιασμού, τρεις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, τέσσερις υποθέσεις άσεμνης συμπεριφοράς και τρεις περιπτώσεις υπέρμετρα άσεμνης συμπεριφοράς. Δύο από τις καταδίκες για την άσεμνη συμπεριφορά ανατράπηκαν το 2000 με έφεση και επανάληψη της δίκης *. Το 2002, έχοντας εκτίσει μόλις 16 μήνες από την πενταετή ποινή του, ο Shearing πέτυχε επανάληψη της δίκης για το βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρονου κοριτσιού. *

Η ΚΦ «διδάσκει την αρχή μιας δημιουργικής ζωής, που σου μαθαίνει το μυστικό ώστε να μπορέσεις να ελέγξεις τη ζωή σου και να επιτύχεις την ευτυχία, την πνευματική ελευθερία και την προσωπική επιτυχία που όλοι αναζητούν». Οι Καβαλαριανοί έχουν ένα website μέσω του οποίου πουλάνε πολλά από τα βιβλία του κ. Parker .

Γιατί να προτιμήσει κανείς την ΚΦ σε σχέση με τις άλλες εκατομμύρια λύσεις στο αίνιγμα της ύπαρξης ; Διότι οι υπόλοιπες δεν διαθέτουν «απτή ύπαρξη». Ένα απτό χαρακτηριστικό που διαθέτει η ΚΦ είναι η «Ανάλυση Ονομάτων». Σύμφωνα με την ΚΦ,

Κάθε αλφάβητο έχει μία λογική μαθηματική σειρά, η οποία επιτρέπει τη μέτρησή του. Η ανάλυση των γραμμάτων του ονόματός σας θα καθορίσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.

Το όνομά σας καθορίζει το κάθε σας βίωμα. Καθορίζει την προσωπική σας δύναμη και τις αδυναμίες σας, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Ερμηνεύει ολόκληρη τη φύση σας. Δείχνει τη θέση σας στη ζωή και το μερίδιο σας στην επιτυχία ή στην αποτυχία. Το πεπρωμένο σας δημιουργείται τη στιγμή που σας δίνουν το όνομά σας.

Αυτή η θεωρία μοιάζει με εκείνη της αριθμολογίας. Σύμφωνα με την ΚΦ, τα πεπρωμένα μου(σ.τ.μτφ.: του συγγραφέα του αγγλικού skpedic, Bob Todd Carroll) είναι τα εξής:

Το όνομα Bob σας προσδίδει την επιθυμία να είστε αυθεντικοί και ανεξάρτητοι, και να χρησιμοποιείτε τις ηγετικές σας ικανότητες. Έχετε την τάση να εκφράζεστε με ευθύτητα, μιλώντας σταράτα αλλά χωρίς την πρόθεση να προσβάλλετε τον άλλον[sic]. Εάν αυτό το όνομα χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, θα είστε πρακτικοί, λογικοί και με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της ζωής. Έχετε την επιθυμία να αναλάβετε τις ευθύνες σας από μικρή ηλικία. Οι αδυναμίες σας εκφράζονται ως ένταση στο κεφάλι, προκαλώντας σας προβλήματα με το ιγμόρειο, πονοκεφάλους ή ψύξη στο κεφάλι.

Το όνομα Robert δημιουργεί μία εκλεπτυσμένη, διπλωματική φύση που κερδίζει τη συνεργασία και τον σεβασμό των άλλων. Εκτιμάτε το υψηλό επίπεδο ζωής με τις σχετικές πολυτέλειες και ανέσεις. Ωστόσο, το όνομα αυτό καταστρέφει τη φιλοδοξία και την αυτοπεποίθηση, και προσδίδει μία ιδιότητα αυτό-υποτίμησης που αποτελεί εμπόδιο όταν πρέπει να πιέσετε ένα θέμα ή ακόμα και να πάρετε μία σημαντική απόφαση.

Για κάποιον λόγο, το μεσαίο όνομα ή το επίθετο δεν έχουν σημασία, αλλά εγώ δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην κοιτάξω τα δικά μου.

Το όνομα Todd έχει μερικά πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά δεν σας δίνει λεκτική εκφραστικότητα. Κάνετε βαθιές σκέψεις πάνω στη ζωή αλλά δεν τις εκφράζετε πάντα, από φόβο μήπως παρεξηγηθείτε. Αυτό το όνομα σας κάνει φυσιολάτρη, ενώ σας αρέσει να είστε μόνος σας για να χαλαρώνετε και να συλλογίζεστε τα μυστήρια της ζωής. Επειδή σας αρέσει η ηρεμία, αποφεύγετε τους ανθρώπους όταν βρίσκετε οτιδήποτε το δυσάρεστο σε αυτούς. Γι' αυτό φαίνεστε κάπως ακοινώνητος και ακατάδεκτος. Πρέπει να προφυλάσσεστε από την ζηλόφθονη φύση σας, που προκαλεί παρεξηγήσεις και λανθασμένα συναισθήματα όταν αναπτύξετε στενή σχέση με κάποιον. Επίσης έχετε την τάση να συμπεριφέρεστε ως ξερόλας και να είστε τυραννικός, γεγονός το οποίο οι άλλοι νιώθουν και αντιπαθούν. Το διάβασμα, το γράψιμο και η τέχνη είναι οι μορφές έκφρασης που εκτιμάτε περισσότερο. Η ανησυχία και η υπευθυνότητα είναι λόγοι απογοήτευσης. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του ονόματος έγκειται στη λεκτική εκφραστικότητα, η οποία είναι τόσο απαραίτητη για την επιτυχία. Σωματικά, ίσως επηρεαστείτε στο αναπνευστικό σύστημα, τους πνεύμονες, την καρδιά κλπ.

Το όνομα Carroll σας κάνει να είστε ιδιαίτερα ευαίσθητος απέναντι στη γνώμη των άλλων και να μην εκφράζετε καθόλου τα προσωπικά σας συναισθήματα και σκέψεις, παρά μόνο μέσω του γραψίματος. Έχοντας αυτό το όνομα, σπάνια βρίσκετε κάποιον που θεωρείτε ότι σας καταλαβαίνει. Έρχεστε εύκολα σε δύσκολη θέση και έπειτα γίνεστε σιωπηλός και μυστικοπαθής ώστε να αποφύγετε να σας κοροϊδέψουν ή να σας παρεξηγήσουν. Κρατάτε κρυφές τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, και νιώθετε πραγματικά χαλαρός και ήρεμος μόνο όταν είστε στη φύση ή ακούτε όμορφη μουσική μόνος. Αυτό το όνομα σάς προσδίδει επίσης σωματική αδυναμία στο στήθος, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλευρίτιδα ή καρδιακές ενοχλήσεις ή σε οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με τους βρόγχους.

Φυσικά, κάποιες από αυτές τις περιγραφές είναι σωστές. Ισχύουν για τον οποιονδήποτε. Κάποιοι από τους πιο συγκεκριμένους ισχυρισμούς είναι επίσης σωστοί, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι. Μία ανάλυση αυτού του είδους των προφίλ προσωπικότητας αναφέρεται στην εισαγωγή της καταχώρισης του φαινομένου Forer.

Αυτό που είναι μοναδικό στην περίπτωση της ΚΦ είναι ότι οι οπαδοί της πιστεύουν πως μπορείς να αλλάξεις το πεπρωμένο σου αλλάζοντας όνομα. Μπορείς να τους τηλεφωνήσεις και θα σε βοηθήσουν να το κάνεις, σε περίπτωση που βρεις ένα άλλο όνομα με καλύτερο πεπρωμένο από αυτό που ασυναίσθητα σου κόλλησαν οι αδαείς γονείς σου όταν γεννήθηκες. Για παράδειγμα, ίσως παρακάτω περιγράφεται ένα πεπρωμένο που δεν θα ήθελες να έχεις:

Το όνομα -------- σου προσδίδει ευαισθησία και ευγένεια, αγάπη για τη φύση και πολιτισμικά ενδιαφέροντα. Μπορείς να εκφραστείς μέσω του γραψίματος, καλύτερα από ότι με τον προφορικό λόγο. Απεχθάνεσαι την χυδαιότητα, και ενοχλείσαι από την οποιαδήποτε ένδειξη προστριβής ή βίας. Προτιμάς να δουλεύεις σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον και όχι σε θόρυβο και σύγχυση. Επηρεάζεσαι από τις σκέψεις των άλλων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ανεξέλεγκτα συναισθήματα και καταθλιπτική διάθεση. Αυτό το όνομα δεν σου δίνει τη σωματική και πνευματική δύναμη για να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου. Στην πραγματικότητα, η αποπνικτική φύση που προκύπτει από τη χρήση αυτού του ονόματος προκαλεί σωματική εξασθένηση, στερώντας σου τη ζωντάνια και περιορίζοντας την αντοχή σου για σκληρή δουλειά. Η υγεία σου θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά από αυτό το όνομα, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Εάν η μοίρα αυτού του ονόματος δεν σου αρέσει, άλλαξε το όνομά σου από Adolph σε Adolf . Θα κάνει τεράστια διαφορά και θα είναι καλό και για την κύστη σου.

Σχετικές καταχωρίσεις: ψυχρό διάβασμα, φαινόμενο Forer, επιλεκτική κρίση, αυταπάτη, υποκειμενική επιβεβαίωση και ευσεβείς πόθοι


Περισσότερες Πληροφορίες

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα