• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Κυριαρχισμός

Ο κυριαρχισμός είναι η άποψη ότι ο σκοπός των Χριστιανών Υπερ-Φονταμενταλιστών θα πρέπει να είναι η παγκόσμια κυριαρχία, δηλαδή "να φέρουν όλες τις κοινωνίες του κόσμου υπό την εξουσία του Λόγου του Θεού".

Στην πιο συνηθισμένη μορφή του, ο Κυριαρχισμός αντιπροσωπεύει μια από τις πιο ακραίες μορφές της Χριστιανικής Φονταμενταλιστικής σκέψης. Οι οπαδοί του, που ονομάζονται Κυριαρχιστές, προσπαθούν με ειρηνικά μέσα ν' αλλάξουν τους νόμους των ΗΠΑ ώστε να ταιριάζουν με αυτούς των Εβραϊκών Γραφών. Αυτό σκοπεύουν να το υλοποιήσουν χρησιμοποιώντας την θρησκευτική ελευθερία των ΗΠΑ ώστε να εκπαιδεύσουν μια νέα γενιά παιδιών σε ιδιωτικά Χριστιανική σχολεία. Αργότερα, οι απόφοιτοι τους θα έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν μια καινούργια θρησκευτική και πολιτική τάξη που να βασίζεται στη Βίβλο. Ένα από τα πρώτα καθήκοντα αυτής της τάξης θα είναι να εξαλείψει τη θρησκευτική επιλογή και ελευθερία. Ο απώτερος στόχος τους είναι να επιφέρουν "την Βασιλεία των Ουρανών" όπου το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θα έχει ασπαστεί το Χριστιανισμό. Πιστεύουν ότι αυτή την αλλαγή θα την προκαλέσει η δύναμη του λόγου του Θεού. Δεν θα χρειαστεί ένοπλη βία και αναταραχή και πιστεύουν πως δεν θα υπάρχει σημαντική αντίσταση στο σχέδιο τους. Οι άνθρωποι θα το δεχτούν οικειοθελώς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους το εξηγήσουν σωστά ( ReligiousTolerance.org ).

Αν μη τι άλλο μπορούμε να θαυμάσουμε την αισιοδοξία τους.


Περισσότερες Πληροφορίες

Marzano, Robert J. "When Two Worldviews Collide," in Educational Leadership. December 1993/January 1994.Volume 51. Number 4.

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα