• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Ιδιάζουσα Ανθρώπινη Λειτουργία (ΙΑΛ)

Μια ιδιάζουσα ανθρώπινη λειτουργία θα μπορούσε να είναι το να διαβάζουμε μηνύματα με τα αυτιά μας, το μέτωπο, τα δάχτυλα ή γενικά με οποιοδήποτε άλλο όργανο εκτός από τα μάτια. Υπήρξαν αναφορές όπου κάποιος καθόταν πάνω στο μήνυμα με αποτέλεσμα να το διαβάζει! Αυτό ήταν δημοφιλές στην Κίνα το 1970, όταν η μελέτη των ΙΑΛ έγινε μεγάλο ερευνητικό θέμα στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών. Οι επιστήμονες ενδιαφερόντουσαν ιδιαίτερα στο να βρουν μια σχέση των ΙΑΛ με το τσι, που θεωρείται από πολλούς κινέζους ότι είναι η ζωτική δύναμη. Η έρευνα τους, όπως και παρόμοιες έρευνες Σοβιετικών και Αμερικανών, κάλυπτε τα πάντα, από την χρήση παραφυσικών δυνάμεων για να πιάσουν εγκληματίες μέχρι την εκπαίδευση αστροναυτών για την χρήση τέτοιων δυνάμεων για κατασκοπία ή για την καθοδήγηση πυραύλων. Ακόμα υπάρχουν αναφορές από την Ρωσσία, σχετικά με ανθρώπους που μπορούν να διαβάσουν με κλειστά τα μάτια καθώς επίσης και τεχνικών δερμο-οπτικής αντίληψης που έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τυφλούς να δουν με το μέτωπο ή τα δάχτυλα τους, χρησιμοποιώντας παραφυσικές δυνάμεις. Το σύστημα μπράϊγ μαλλόν είναι πιο σίγουρο.

Σχετικές καταχωρίσεις: απομακρυσμένη όραση


Περισσότερες Πληροφορίες

Benski, Claudio. et al. "Testing new Claims of Dermo-Optical Perception," in the Skeptical Inquirer , Jan/Feb 1998.

Lyons, Arthur and Marcello Truzzi, The Blue Sense: Psychic Detectives and Crime (New York: The Mysterious Press, 1991) ch. 10, "The Spook Circuit: Psychic Espionage".

Gardner, Martin. "Dermo-optical perception: A Peek Down the Nose" Science: Good, Bad and Bogus (Buffalo, N.Y.: Prometheus Books, 1981).

Keene, M. Lamar. The Psychic Mafia (Prometheus, 1997).

 

 

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα