• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Η φάρσα του UFO στο Aztec

Η φάρσα του UFO στο Aztec (Νέο Μεξικό) είναι δουλειά του αρθρογράφου του Variety, Frank Scully ο οποίος εξαπατήθηκε από δυο απατεώνες, τους Silas M. Newton και Leo A. Gebauer. Η φάρσα άρεσε τόσο πολύ στον Scully που έγραψε ένα βιβλίο βασισμένο πάνω της: Behind the Flying Saucers (Πίσω απ' τους Ιπτάμενους Δίσκους). Ο Scully ισχυρίστηκε ότι ένα UFO συνετρίβη στο Hart Canyon 12 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη Aztec, τον Μάρτιο του 1948, και ότι ανακαλύθφηκαν 8 σώματα ανθρωποειδών μέσα σε ένα μεταλικό δίσκο που είχε διάμετρο 99.99 (όχι 100) πόδια. Ο στρατός περισυνέλλεξε μυστικά το σκάφος και τα πτώματα για τους δικούς του σκοτεινούς σκοπούς. Κάνείς όμως στην περιοχή δεν παρατήρησε την συντριβή και την στρατιωτική δραστηριότητα. Χωρίς μάρτυρες, η Newton και ο Gabauer μπορούσαν να παίξουν έξαλλα με την αλήθεια.

Η Newton και ο Gabauer είχαν εμπλακεί σε χρηματοδοτήσεις εξερευνήσεων πετρελαίου. Η φάρσα τους είχε σκοπό να τραβήξει επενδυτές. Ισχυρίστηκαν ότι είχαν φτιάξει μια μηχανή που μπορούσε να βρει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, βασισμένη πάνω σε εξωγήινη τεχνολογία. Ο J.P. Cahn του San Francisco Chronicle έδωσε κάποια "εξωγήινα" μέταλλα για ανάλυση και βρήκε ότι ήταν αλουμίνιο. Η μαρτυρία του Cahn για το ψεύτικο εξωγήινο σκάφος εμφανίστηκε και στο περιοδικό True το 1952. Αρκετοί άνθρωποι που είχαν εξαπατηθεί απο την Newton και τον Gabauer, βγήκαν μπροστά. Ένα από τα θύματα τους, ο Herman Glader, εκατομμυριούχος από το Ντένβερ, έκανε μύνηση και το ζεύγος καταδικάστηκε για απάτη και συναφείς κατηγορίες το 1953 (είχαν χρεώσει $18500 για ένα "δέκτη" που μπορούσε να βρεθεί σε καταστήματα της εποχής με $3.50).

Η ιστορία του Aztec ξαναζωντάνεψε το 1986 από τον William Steinman και τον Wendelle Stevens στο βιβλίο τους UFO Crash at Aztec ( Συντριβή UFO στο Aztec). Ξαναζωντάνεψε επίσης το 1998 όταν η Linda Mouton Howe, στηλοβάτης της UFOλογίας, ισχυρίσθηκε ότι είχε κυβερνητικά έγγραφα που αποδείκνυαν την συντριβή στο Aztec. Αυτό που είχε ήταν μια φήμη 8 φορές μακρυά από την πηγή, την Silas Newton, που είχε τελικά καταλήξει σαν σημείωση στο σημειωματάριο του J. Edgar Hoover (σ.τ.μτφ.: τότε διευθυντή του FBI). Η Newton είπε στον George Koehler για εξωγήινους ύψους 1 μέτρου περίπου και για τον δίσκο τους. Ο Koehler το είπε στον Morley Davies που το είπε στον Jack Murphy και στον I. J. van Horn που το είπε στον Rudy Fick που το είπε στον εκδότη του Wyandotte Echo του Κάνσανς Σίτι, όπου διαβάστηκε από ένα πράκτορα της Πολεμικής Αεροπορίας του Γραφείου Ειδικών Μελετών, που πέρασε την ιστορία στον Guy Hottel του FBI που έδωσε τη σημείωση στο αφεντικό του (Thomas).

Οι πολίτες του Aztec είδαν πως το Roswell μετέτρεψε την μανία με τα UFO σε μια επικερδή τουριστική ατραξιόν, και ακολούθησε το παράδειγμα. Το Μάρτη του 2000 γιορτάσανε το τρίτο ετήσιο φεστιβάλ UFO του Aztec. Το φεστιβάλ είχε αρχίσει ως ένας τρόπος για να μαζέψουν λεφτά για την βιβλιοθήκη της πόλης. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος.

Σχετικές καταχωρίσεις: Α.Τ.Ι.Α. (UFO), σφαιρικές αστραπές, απαγωγές εξωγήινων, περιοχή 51, φαινόμενο αυτοκίνησης, ακρωτηριασμός ζώων, αγρογλυφικά (crop cirlces), οι άνδρες με τα μαύρα και Ρόσγουελ (Roswell)


Περισσότερες Πληροφορίες

"The Aztec UFO Symposium: How This Saucer Story Started As a Con Game," David E. Thomas, Skeptical Inquirer , Vol. 22, No. 5, September/October 1998, pp. 12-13.

Klass, Philip J. The Real Roswell Crashed Saucer Coverup (Buffalo, N.Y.: Prometheus Books, 1997) .

Peebles, Curtis. Watch the Skies!: A Chronicle of the Flying Saucer Myth (Smithsonian Institution Press, 1994).

Pflock, Karl T. "What's Really Behind the Flying Saucers? A New Twist on Aztec," The Anomalist : #8 Spring 2000.

Saler, Benson. Charles A. Ziegler, Charles B. Moore. Ufo Crash at Roswell: The Genesis of a Modern Myth (Smithsonian Institution Press, 1997).

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα